Splash Carwash Rit – 3 maart a.s.

Op dinsdagavond 3 maart organiseert de ASVH weer een kaartleeswedstrijd voor de auto- en kaartleesliefhebbers. Deze maand staat de tweede rit van het seizoen, de Splash Carwash-rit op de agenda.

Deelname staat weer open voor iedereen. De rit wordt gereden in de omgeving van Hellendoorn. Om deel te kunnen nemen is geen speciale auto noodzakelijk, alleen goede verlichting in de auto, een vergrootglas, een pen en een liniaaltje is al voldoende om mee te doen aan deze rit.  

Er wordt gestart in drie klassen. Voor de ervaren kaartlezers is er de A-klasse en voor wat meer ontspanning is er de B en de C-klasse. Inschrijven is mogelijk vanaf 19.30 uur op de start en finish locatie restaurant “Twents Ribhouse Noabers” aan de Dorpstraat in Hellendoorn. Vanaf 20.00 uur wordt er dan gestart voor een spannende rit van ca. 50 km door het donker.

Deze maand rijden alle 3 de klassen een grensbenadering rit. Het is bij een grensbenadering rit de bedoeling om een op de kaart getekende lijn zo kort mogelijk via kaartwegen te benaderen. Dat dit niet altijd eenduidig is, is natuurlijk de bedoeling van de uitzetter, die u onderweg de nodige uitdagingen zal geven. Voor de nieuwkomers zijn er uiteraard altijd mensen die één en ander kunnen uitleggen voor de start van de wedstrijd omtrent het rijden van een grensbenadering rit. Het complete reglement voor deze rit is te vinden op de website onder het kopje Kaartlezen-> Rit Reglement.