Helders Fees 2018 – ASVH Vakantierit

Op 22 augustus a.s. zal als onderdeel van het Helders Fees de ASVH Vakantierit plaatsvinden. Deze rit is geschikt voor iedereen doordat het een rit is die gebruikt maakt van het Bolletje-Pijltje systeem.

Voor de mensen die nooit eerder mee hebben gedaan is er de instap klasse, voor de mensen die wel vaker een bol-pijl rit gedaan hebben de toer klasse en voor de gevorderde deelnemers is er de sportklasse waarbij het zoeken naar de objecten op de foto’s niet het enige wat lastig zal zijn.
Bij alle klassen zal een klassement opgemaakt worden aan de hand van de gevonden objecten die op de foto’s staan in het routeboek. hoe meer foto’s gevonden hoe minder strafpunten.
De start van de Vakantierit is om 18:00 tot 19:00 en de inschrijving opent om 17:30. Inschrijven kan bij de Hooischuur op de Hofmansweide en de start van de Vakantierit is aan de Kasteelstraat nabij huisnummer 24. (Aanrijden vanaf de Reggeweg)
Maximaal aantal auto’s dat deel kan nemen is 120 (40 instap, 60 toer en 20 sport), de prijsuitreiking is ook bij de Hooischuur op de Hofmansweide en zal rond 21:30 plaatsvinden.
Kosten voor deelname zijn € 5,- per auto

Uitleg Bol-Pijl systeem:

In elk genummerd vakje is een wegsituatie “getekend” door middel van een bolletje met een pijltje er aan.
De bedoeling is vanaf het bolletje richting het pijltje de langste route te rijden. Dat wil zeggen indien dit in de situatietekening mogelijk is (bijvoorbeeld een driehoekje of een lus in de tekening).  Ter verduidelijking kunnen straatnamen in een vakje genoteerd zijn en zijn zandwegen/fietspaden altijd
gestippeld weergegeven. De route zal over een aantal goed te rijden zand/gravelwegen gaan. Rechts onderin het vakje staat de afstand van de getekende situatie, links onderin staat de totale afstand tot en met dit vakje. De vakjes dienen in nummervolgorde worden verreden en volg de meest logische route. Bij de bol-pijl route is een kaart opgenomen waar een aantal situaties zijn ingetekend, mocht je de weg kwijt zijn dan kun je je hierop weer oriënteren.
De vakantie rit wordt verreden met een gemiddelde snelheid van 24 KM/U (Instap klasse)  – 30 KM/U (Toer klasse) – 36 KM/U (Sport klasse) en zal ongeveer 1 uur duren.

Om een klassement op te maken zijn op de linkerzijde naast de situatievakjes zoekfoto’s afgebeeld met daarop een gefotografeerd object (het object kan aan beide kanten van de weg zich bevinden).
De zoekfoto’s zijn alleen in dat traject gedeelte te vinden! Bij elke zoekfoto is een letter vermeld (letters kunnen vaker dan één keer voorkomen!). Zodra je een zoekfoto gevonden hebt vul je de letter van die zoekfoto in op je controle kaart. De controle kaart vul je in van links naar rechts en van boven naar onderen. Elke gemiste foto of foutief genoteerde letter levert 30 strafpunten op, elke correctie, doorhalen of andere wijziging aan een ingevuld vakje van je controle kaart zal als een fout gezien worden en levert ook 30 strafpunten op. De equipe met de minste strafpunten zal aan het einde van de vakantie rit met een mooie beker naar huis gaan.
Bij een ex-aequo stand zal de uitslag bepaald worden door te kijken welk team het dichtstbij de gemiddelde snelheid van 24/30/36 KM/U zit.