Expositie Tien Landen Rit

Zondag 16 september vindt er in De Smidse te Nijverdal een lezing plaats door Wim te Weechel, destijds organisator van de TLR. De lezing start om 14:30 uur. Ook is in de maand september een expositie te zien aan het Hoge Dijkje.

Autosport is een belangrijk onderdeel van de historie van de Gemeente Hellendoorn, vandaar dat de historische vereniging aan de organisator van de Tien Landen Rit heeft gevraagd een expositie in te richten in De Smidse aan het Hoge Dijkje 4 te Nijverdal. De TLR ligt ten grondslag aan de ASVH, de hedendaagse Europarit en aan de Hellendoorn Rally.

De expositie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor de oud deelnemers aan de TLR is zondag 16 september een bezoek meer dan waard, want dan geeft Wim te Weechel om 14:30 uur  hoogst persoonlijk een lezing over deze legendarische toertocht. Er zullen ongetwijfeld veel anekdotes over de TLR worden verteld en er zal uit de doeken worden gedaan hoe destijds het thuisfront werd geïnformeerd met elke avond kaarten op de stamtafel van ‘de Kroon’ en telefonische verbinding met de organisatie.