CAR-Rally nieuws 2017 (deel 4)

Uitleg Car-Rally 2017 Noorwegen (deel 4)

Hoewel de naam anders zou doen vermoeden is de CAR-rally een echte toertocht van 7 of 8 dagen. De rit heeft dus

niets te maken met de Golden Tulip rally of één van de andere bekende rally’s. Men kan de rit beter vergelijken met de Europarit met dat verschil, dat bij de CAR-rit het wedstrijdelement ondergeschikt is ten opzichte van de gezelligheid. De rit werd tot nu toe verreden in de tweede helft van september. Het hoofddoel van de rit is om in een week tijd veel te zien van een land en haar schoonheid. U dient als deelnemer wel een auto enthousiast te zijn gezien de aantal  km’s die soms gereden moeten worden op een dag. Om het wedstrijdelement niet geheel uit te sluiten hebben de uitzetters in het routeboek de nodige fotovragen opgenomen en tevens vindt u in het routeboek de aanwijzigen voor uiteraard de route en de rustpunten onderweg en is er gelegenheid om foto’s te maken.

De route is uitgezet volgens het bol pijl systeem.

De toertocht ziet er als volg uit. (onder voorbehoud):

Zaterdag 16 september rijdt ieder equipe op eigen gelegenheid richting Kiel in Duitsland. Voor Kiel hebben we om ongeveer 16.00 u. een verzamelplaats waar de deelnemers met elkaar kennis kunnen maken. Daarna vertrekken we gezamenlijk naar Kiel waar we ongeveer om 17.00 u. inschepen op de boot van Stena Line.

Zondag 17 sept: Na ontscheping de volgende morgen in Goteburg gaat de route afwisselend via de autoweg en lokale wegen door  Zweden naar Lillehammer in Noorwegen voor onze eerste overnachting.

Maandag 18 sept: Route Lillehammer – Geiranger waar we 1 overnachting hebben. De route loopt over de Trollstigen met zijn mooie uitzichten naar de plaats Geiranger maar voordat je hier aankomt heb je nog eerst een prachtig uitzicht over de gelijknamige fjord.

Dinsdag 19 sept:  Geiranger – Resort Kaupanger waar we 2 nachten verblijven. Tijdens deze rit laten we een gedeelte van het ruige Noorwegen zien en passeren we enkele fjorden en uitzichten op de gletsjers.

Woensdag 20 sept: Een rit die we in de omgeving van de Sognefjord hebben uitgezet. Deze dag rijden we door een paar Nationale Parken, zien verre uitzichten, vele watervallen en een afwisseling van wegen.

Donderdag 21 sept: Kaupanger – Kongsberg waar we ook een nacht verblijven. We rijden deze dag door heel wat tunnels, gaan via de hoogvlakte naar Geilo om dan weer af te zakken naar Kongsberg.

Vrijdag 22 sept: Konsberg – Goteburg waar we ongeveer 17.00 u. aankomen voor inscheping op de boot. De route gaat het eerste gedeelte over lokale wegen waarna we de autoweg nemen naar Goteburg in Zweden.

Zaterdag 23 sept: Ontscheping in Kiel daarna rijden we naar Hengelo in Nederland waar we ongeveer 14.30 u. aankomen bij van de Valk. Daar nemen we onder genot van een kop koffie/thee afscheid van elkaar  voordat een ieder huiswaarts gaat.

Tijdens de route wordt er zowel over verharde als onverharde wegen gereden door weersomstandigheden kan het zijn dat bepaalde wegen niet gereden kunnen worden. Voor verdere bijzonderheden en inschrijving zie de site van CAR. Verder kun je terecht voor vragen en inschrijving door een berichtje te sturen aan nicopeterse@hetnet.nl.

Inschrijving is mogelijk tot half mei.

 

De uitzetters,

Nico en Marwi Peterse