8 Uren van Hellendoorn

8 Uren Schild 72dpi

Zomer 2019

Snel naar: Inschrijven – Reglementen – Startlijst – UitslagFoto’s

De 8 Uren van Hellendoorn is een ééndaagse kaartlees rally waarbij de deelnemers rond het middaguur starten en ’s avonds rond 20:00 finishen en tussendoor een uur pauze hebben. De nadruk van dit evenement ligt op het sportieve kaartlezen en door middel van verschillende kaartleessystemen en reglementen hebben de uitzetters een uitdagende rit uitgezet door de mooie omgeving rondom Hellendoorn. Deze kaartleesrally staat open voor moderne als klassieke auto’s en geven zowel de rijder als de navigator genoeg te doen om de route binnen de gestelde tijden af te leggen.

Deelnemers kunnen kiezen uit twee klassen, de toer- en de sportklasse. De route is voor beide klassen grotendeels gelijk, maar de sportklasse heeft een extra lus in het traject en kan met andere kaartleessystemen werken.
De kaartlees trajecten zijn eenvoudig gehouden zodat equipes met minder ervaring mee kunnen in de toerklasse. Ervarene equipes komen ook zeker aan hun trekken, zowel in de toer- als in de sportklasse.

Zoals gezegd mag iedereen deelnemen, klassiekers, youngtimers, moderne en exclusieve auto’s alles is welkom. Tevens verwelkomen wij graag merkenclubs die met een aantal deelnemers in de toerklasse hun “eigen” wedstrijd kunnen rijden met een apart klassement. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om met je club mee te doen aan een wedstrijd zonder hem zelf helemaal uit te zetten. Meldt je wel tijdig zodat er voldoende startplaatsen gereserveerd kunnen worden.

Inschrijven

Inschrijven? Ga hier naar de inschrijfpagina. Het inschrijfgeld is € 55,- per equipe. Hiervoor ontvangt u:

 • een prachtige rally dag
 • koffie en een versnapering bij de start
 • twee stuks rallyschilden en stickers voor op uw auto en als aandenken
 • een gezellige tussenstop waarbij we voor jullie ook aan de inwendige mens denken
 • Een buffet op de finish locatie

Zoek je nog een navigator of rijder? Geef het ons door en wij plaatsen een oproep en verbinden jullie met elkaar. Het zou jammer zijn dat je deze wedstrijd moet missen doordat je geen rijder of navigator hebt.

Voor de mensen die weinig tot geen ervaring hebben en nog wat willen oefenen, er wordt in augustus/september tijdens de kaartlees-instructieavond gelegenheid geboden om bij te leren over diverse systemen. Op deze avond rijden we in de praktijk enkele korte wedstrijdsystemen die tijdens de 8 Uren van Hellendoorn zeker aan bod komen. Zie voor meer informatie over de instructieavond elders op deze website

 

12 gedachten over “8 Uren van Hellendoorn”

 1. Hallo sportvrienden ,
  Door familieale omstandigheden kan mijn vaste navigator Piet Anthonissen niet deelnemen aan de 8uren eerstkomend dus mag je hem schrappen en alle mails voorlopig enkel naar mij richten .
  Ik heb ondertussen al opnieuw met een vriend afgesproken ,maar hij heeft het nu geweldig druk en gaat mij zo vlug mogelijk voor deelname verwittigen ,en dan neem ik terug kontakt met jullie .
  Groetjes en tot nader,
  Daniel

  Beantwoorden
  • Hallo Daniel

   Jammer om te horen dat door de omstandigheden van je navigator jullie niet mee kunnen doen voorlopig. Ik hoor graag van je zodra je meer weet van je vriend.

   Groet

   Gertjan Schutten

   Beantwoorden
  • Hallo Rieta,

   De 8 Uren van Hellendoorn staat nu voor 29 oktober 2016 op de kalender. Je mag er van uit gaan dat deze datum ook definitief wordt.

   Met vriendelijke groet,

   Gertjan Schutten

   Beantwoorden
 2. Hallo Gertjan,

  Het inschrijfformulier onder tab 8 uren van Hellendoorn verwijst niet naar het juiste inschrijfformulier.

  Groet Gerrit

  Beantwoorden
  • Hallo Gerrit

   Bedankt voor de reactie, de inschrijving voor dit jaar is nog niet geopend en staat dus nog op die van 2015 ingesteld. Ik pas de boel aan en zodra de inschrijving geopend is zal de nieuwe online te vinden zijn.

   Gertjan

   Beantwoorden
  • Hallo Dennis, ik heb je inschrijving wel binnen gekregen, dus dat is wel goed gekomen. In ieder geval bedankt voor je melding, zal kijken als er iets aangedaan kan worden.

   Gertjan Schutten (Webmaster)

   Beantwoorden
 3. Beste ASVH organisatie,
  Ik heb een vraag. Een tijdje geleden heb ik mijn navigator en mijzelf ingeschreven voor de 8 uur van 18 november a.s. Ik ontving direct een bevestiging. Inmiddels heb ik ook het geld voor deelname overgemaakt. Ontvang ik daar ook een bevestiging van? (dan zijn we zeker van onze plek :))

  Mvgr,
  Tom Versteeg

  Beantwoorden
  • Goedemorgen Jouke

   Helaas is er dit jaar geen 8 Uren van Hellendoorn. Het organiseren van zo’n evenement is te veel werk voor 1 tot 2 personen en derhalve is besloten om het voor nu stop te zetten. Ook de 4 uren van Hellendoorn zal dit jaar niet plaats vinden om een soortgelijke reden.

   Gertjan Schutten

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.